• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Bosklassen Afdrukken E-mail
Geschreven door de bosklassers   

Dag mama’s, papa’s, broers, zussen, oma’s, opa’s, tantes, nonkels,…

klik hier om de foto's te bekijken!

woensdag 21 maart 2018

Vandaag was een top dag!! Een dagtocht, gecombineerd met een sportdag. Na de ochtendloop of ochtendgymnastiek maakten we ons lunchpakket want weer waren we een dagje weg. Onze missie was de Rodenberg beklimmen. Het was een wandeling van veel klimmen en dalen. We zitten namelijk in het Heuvelland. Eens boven, aten we onze boterhammen op. De jongensgroep begon met teambildingsopdrachten. Samenwerken blijft toch moeilijk! Maar het boogschieten was een schot in de roos. De meisjes gingen direct naar het touwenparcours waar ze super hebben geklommen. Het ging zelfs vlotter dan de jongens… Daarna waren de jongens aan de beurt. De deathride was het grootste succes! Een dag met veel adrenaline!! De avond sloten we af met een spannende quiz. De groep van de pyjamadrama’s was de winnaar van de avond! Zij werden getrakteerd op een lekkere Twix. Moe maar voldaan kropen we in ons bedje… op naar de volgende dag!

dinsdag 20 maart 2018

Onze tweede bosklassen-dag zit erop. Het was er weer eentje om te onthouden! Na de fantastische ochtendloop op de Kemmelberg met meester Lieven en de ontwaakdansjes met de juffen, maakten we bij ons ontbijt een lunchpakketje klaar. In de voormiddag gingen sommigen op ontdekking met loepen en schepnetjes naar kriebelbeestjes in en rond de vijver. Anderen gingen op weg met kaart en kompas of zochten de weg in de vorm van een fotozoektocht. Na de frietjes met of zonder stoofvlees, vertrokken we met de bus naar Ieper. Daar bezochten we de loopgraven in het Passendaelemuseum en in Ieper genoten we van de uitleg over belangrijke gebouwen door meester Lieven. Na het gebruiken van ons lunchpakketje in de plaatselijke sporthal, speelden we nog een dik uurtje in de speeltuin. Aan de Menenpoort beluisterden we de lastpost waarvan we allemaal wel onder de indruk waren. Terug aangekomen in de Lork schoten we in actie met het schrijven van kaartjes en werden we even opgefrist met een heerlijke douche.

Moe maar voldaan kropen we onze bedjes in. Morgen komt er weer een leuke, maar vermoeiende dag!


maandag 19 maart 2018

Wat een topdag!! Een zéér vlotte rit naar Kemmel zorgde voor een aankomst om 10.45 uur. We mochten direct op onze kamers. Bedden opmaken, kleren wegleggen (in veel te kleine kastjes), schoenen wegzetten, pantoffels aan! Check, we waren er klaar voor!
Nog even kort het terrein verkennen en dan middageten. Meteen een schot in de roos met kroketjes en bij sommigen met heel veel ketchup… ;-)
Daarna kregen we bezoek van een echte heks. Ze vertelde ons ongelooflijk veel over de bomen, de kruiden en over WO I. Het was al een serieuze wandeling tot aan de top van de Kemmelberg. Nadien volgde er nog een cluedo-bosspel. Proficiat aan alle winnaars!
Vervolgens een vieruurtje om dan weer volop kampen te bouwen. De takken en banden werden van de ene kant van het terrein naar de andere kant gesleurd. Om half zes werd het tijd om wat op te warmen, want koud was het wel… Een klein halfuurtje kamertijd, want dat vinden wij toch oh zo leuk. Om zes uur nog een hapje eten.
Nadien speelden we één tegen allen. Als we alle opdrachten tot een goed einde brachten, kregen we 15 minuten extra FUIFTIJD! We hebben er héél wat voor moeten doen: Mourad moest de nagels van juf Lieve lakken, we moesten een knikker doorgeven met onze tenen, de kabouter Plop dans dansen met heel het zesde, een piramide maken, 40 vlechtjes maken en nog tientallen andere opdrachten en dat allemaal binnen de 90 minuten. Maar: ‘WE DID IT’! De juffen en de meesters zullen donderdag sowieso een kwartier langer moeten opblijven, want wij mogen een kwartier langer fuiven!!


Groetjes van de bosklassers