Projecten

MILIEU

 

SCHOOLFEEST

SchoolfeestJaarlijks houden wij een supertof schoolfeest om zo wat centjes in het laatje te krijgen om nieuw spelmateriaal, turnmateriaal en dergelijke aan te kunnen kopen.  Al deze centjes worden uitgegeven ten goede aan de leerlingen.  Tijdens het schoolfeest kunnen de mensen kennis maken met onze school.  Er zijn kraampjes zodat de leerlingen spelletjes kunnen spelen, er zijn kraampjes om de magen te vullen, er is een tombola,...  Kortom: altijd wel iets leuks te beleven. 

GEZONDHEID

Gezond ontbijtIn onze school zijn wij bezorgd over de goede gezondheid van de leerlingen en het personeel. We leggen de kinderen het belang van een stevig ontbijt uit.  Om tien uur wordt er fruit gegeten dat ze zoveel mogelijk hapklaar in een doosje van thuis meebrengen.  ’s Middags eten de leerlingen hun meegebrachte boterhammendoos rustig in de klas op. Tijdens de namiddagspeeltijd mogen ze droge koekjes uit een doosje smullen.  Vervolgens kijken wij toe op het drinken van gezonde dranken zonder prik en promoten wij het drinken van veel water. Op de speelplaats zijn er drankfonteintjes ter beschikking. We manen de kinderen ook aan om voldoende nachtrust te nemen.

Elk schooljaar organiseren de leden van de werkgroep gezondheid een gezond ontbijt op school. Voor een kleine bedrage wordt er die ochtend aan de kinderen een heel gevarieerd ontbijt voorgeschoteld.

Voor het luikje gezond bewegen leest u gewoon verder...

SPORT

SportOnze school doet mee aan 'Stichting Vlaamse Schoolsport'-activiteiten:
   Tijdens de lessen: American games (5de leerjaar), Danone cup (6de leerjaar), Doe-aan-sportbeurs (6de leerjaar).
   De jaarlijkse veldloop op een woensdagmiddag in september.

De jaarlijkse Jaak Schram cross in november.

Uitwisselingsproject: GOK - sport.
   Elke school uit Hoboken organiseert een spel- of sportactiviteit voor een bepaald leerjaar. 
   Onze school verzorgt de atletiek voor de 1ste leerjaren. 

CHRISTELIJKE SCHOOL

 

 

LEREN OP SCHOOL

 

 

LEREN BUITEN DE SCHOOL

Het tweede leerjaar trekt er in november 3 dagen op uit. De boerderijklassen zijn telkens een ongelofelijke ervaring.

Met de bus gaan wij op zwier
naar de boerderij in Pulle, voor drie dagen vol plezier.
Dieren voederen, wat een lol !
Dieren verzorgen: reuzedol !
Konijntjes, paarden, eend en geit,
ze hinniken of mekkeren, niet altijd.
Brood bakken, kaarsen maken of confituur.
We lachen, voetballen en spelen in puur natuur.
De tijd vliegt vooruit!

ZeeklassenHet vijfde leerjaar gaat jaarlijks op zeeklassen.  We doen dit in september zodat we elkaar meteen wat beter kunnen leren kennen.  Zo hebben we ook nog meer kans op beter weer.  Het is een uitstap om plezier te maken, maar evenzeer leren we daar echt wel dingen bij.  We maken kennis met de zee, de planten en dieren die erin leven.  We nemen ook een kijkje in de duinen: welke planten en diertjes leven daar.  Natuurlijk staan er ook elk jaar verschillende andere leuke activiteiten op het programma zoals fietsen om de poldervlaktes te besturen, een bezoek aan de boot Mercator,...  Een 4-daagse om nooit te vergeten.

BosklassenElk jaar maakt het zesde leerjaar de Vlaamse Ardennen onveilig. We logeren steeds in de Lork, een jeugdherberg aan de voet van de Kemmelberg. We gaan op paddenjacht, doen een boswandeling met een echte heks, maken een heuse kompaswandeling, spelen djembé, ... Ook 's avonds hebben we heel veel lol: een quiz, een casino-avond, een sluipspel en de laatste avond een echte fuif!! De bosklassenweek is de coolste week, van heel het schooljaar!!

CULTUUR OP SCHOOL

MusicalEén van de grootste evenementen op onze school is de tweejaarlijkse musical. De zesdeklassers nemen de hoofdrollen voor hun rekening, maar ook alle andere leerjaren dragen hun steentje bij. Tijdens de voorbereidingen wordt er heel wat afgeknutseld, worden teksten uit het hoofd geleerd en wordt er vooral ook heel veel gelachen!!