Dag 1

Vandaag was het eindelijk zo ver! Voor de eerste keer sinds 2019 vertrokken we met het hele zesde leerjaar op bosklassen richting Kemmel.
Gepakt, gezakt en met een heel klein beetje zenuwen verzamelden we vanochtend aan de school. De bus liet dan wel op zich wachten, maar dat kon ons goede humeur niet verpesten.
Zowel het verkeer als het weer waren ons vandaag goed gezind. We reden vlot door en konden al snel aanschuiven voor onze eerste maaltijd.
In de namiddag splitsten we ons op in 2 groepen. Heks Renate, die ons sinds jaar en dag alles leert over de natuur en de geschiedenis van de streek, was er ook nu weer bij. Zij nam ons mee op wandeling op , én over (!) , de Kemmelberg.


 

Maar er was ook tijd voor een spel! In de moordzaak/bosspel van de dag ontdekten we dat Huppeltje het konijntje niet zo onschuldig was als hij leek … Er werd veel over het terrein heen en weer gelopen.

 

 

 

 

En zoals beloofd gingen we ook op paddentocht. Deze kleine groene slijmballen reizen rond deze tijd terug naar de vijver waar ze geboren zijn, om zich voort te planten. Helaas liggen er heel wat wegen en auto’s op hun pad… en laat dat nu net het probleem zijn.
Wij hielpen vanavond 7 padden en 1 kikker de Bergstraat oversteken en redden zo hun leven! De moedigste meesters en kinderen durfden de diertjes zelfs vastpakken …

 

 

 We sloten de dag af met een heus nachtspel, en kropen moe maar voldaan onder de wol.